h

Nieuws uit 2022

14 november 2022

Gemeenteraad houdt vast aan hoge belastingen

Foto: Robert Steenbergen

De gemeenteraad van Voorschoten heeft een voorstel afgewezen om de hondenbelasting af te schaffen. Het voorstel van de SP en de PvdA werd door geen andere partijen gesteund. Buurgemeentes Leiden en Leidschendam- Voorburg hebben de achterhaalde belasting wel al afgeschaft.

Lees verder
21 oktober 2022

Vier partijen sluiten Progressief Akkoord

Foto: Marjolein Altena / www.voorschotensekrant.nl

De vier oppositiepartijen in de gemeenteraad hebben samen een Progressief Akkoord gesloten. De fractievoorzitters van de SP, GroenLinks, D66 en de PvdA presenteren dit akkoord vandaag. SP-fractievoorzitter Erik Maassen is trots op het akkoord: "Hier staan mooie plannen in."

Lees verder
4 juli 2022

Gemeenteraad wil geen extra energietoeslagen

Foto: Maurits Gemmink

De gemeenteraad van Voorschoten heeft niet ingestemd met een voorstel van de SP, GroenLinks en PvdA om de energietoeslag voor meer mensen toegankelijk te maken. VVD, Voorschoten Lokaal, CDA en D66 stemden tegen het voorstel. Hierdoor wordt de toeslag van 800 euro bij 150 gezinnen door de neus geboord. SP-raadslid Erik Maassen, die het voorstel had ingediend, heeft er weinig begrip voor: “Voorschoten had voor weinig geld een groot verschil kunnen maken in de huishoudboekjes van deze mensen.”

Lees verder
25 april 2022

Nieuwbouw Fortgensschool kan van start

Foto: Robert Steenbergen

De gemeenteraad heeft ingestemd met de start van de nieuwbouw van de Fortgensschool. Een bedrag van 300.000,- is beschikbaar gesteld voor een voorbereidend onderzoek om de bouwplannen te maken. In dit voorbereidende onderzoek wordt ook onderzocht welke functies het gebouw zal krijgen. Als het onderzoek is afgerond ligt er een definitief bouwplan, waar de gemeenteraad nog over beslist.

Lees verder
11 maart 2022

Het moet anders en eerlijker in Voorschoten

Foto: Robert Steenbergen

Voorschoten is een mooi dorp en een zelfstandige gemeente. Dat moet zo blijven. Maar er is ook een hoop te verbeteren in Voorschoten. De gemeentebelasting is te hoog, de inspraak is niet goed geregeld en er zijn veel te weinig betaalbare woningen. De SP vindt dat het anders en eerlijker moet. Maar wat betekent dat precies?

Lees verder
9 maart 2022

Leg de gasrekening niet bij de huurder

Foto: Robert Steenbergen

De laatste jaren lijkt ons leven wel de vorm aan van een achtbaan aan te nemen. Een vreselijke pandemie waarbij we van dichtbij te maken hebben gehad met ziekte. Weersveranderingen door de klimaatverandering. Kostbare boodschappen door een hoge inflatie. Een hoge energierekening omdat aardgas onttrekken uit Groningen door de aardbevingen echt niet langer kon.

Lees verder

Pagina's

U bent hier