h

Nieuws uit 2021

18 december 2021

SP wil snelle verbetering sociale huurwoningen

Foto: Robert Steenbergen

Huizen in Voorschoten moeten beter geïsoleerd worden. De gemeente moet daarover afspraken maken met de woningcorporaties en een isolatieoffensief starten. Pas daarna kunnen woningen van het gas af. Een voorstel van de SP om dat te regelen is door de gemeenteraad aangenomen.

Lees verder
23 november 2021

SP stelt lijst vast en kiest Maassen als lijsttrekker

Foto: Maurits Gemmink

De ledenvergadering van de SP in Voorschoten heeft de lijst en het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. Raadslid Erik Maassen is voor de derde keer als lijsttrekker gekozen. De lijst is een afgewogen mix van ervaring en nieuwe gezichten. De SP heeft een progressief verkiezingsprogramma opgesteld voor een eerlijker Voorschoten.

Lees verder
14 november 2021

Gemeenteraad laat cultuursector in de steek

De gemeenteraad heeft de beslissing over de multifunctionele culturele accommodatie (MFA) uitgesteld tot 2022. Dit betekent langere tijd onzekerheid en langer wachten op de broodnodige verbouwing van de bibliotheek. Als die er ooit komt.

Lees verder
31 oktober 2021

Ga mee naar de landelijke demonstratie in Den Haag

Foto: SP

Steeds meer mensen, jong en oud, huurders en kopers, worden geraakt door de
wooncrisis. In enkele decennia is beleid dat is gericht op volkshuisvesting verworden tot beleid dat vooral de beleggers en speculanten in de kaart speelt.  Het is de hoogste tijd voor een radicaal ander woonbeleid. Nu is het moment om verandering te eisen: het nieuwe kabinet komt eraan en lokale politici bereiden zich voor op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Lees verder
11 oktober 2021

Erik Maassen voorgedragen als lijsttrekker SP

Foto: Maurits Gemmink

Het bestuur van de SP Voorschoten heeft Erik Maassen opnieuw voorgedragen als lijsttrekker van de SP. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 zal Maassen voor de derde keer de lijst trekken. De ledenvergadering van de SP stemt in november over de voordracht van het bestuur.

Lees verder
5 oktober 2021

SP tegen verkoop AB-huis

Foto: Robert Steenbergen

De SP is tegen de verkoop van het Ambachts- en Baljuwhuis. De gemeente zou volgens de partij de publieke functie van het pand het beste kunnen uitvoeren. Deze week beslist de gemeenteraad over het plan om het monumentale pand in de Voorstraat te verkopen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier