h

Nieuws uit 2014

10 december 2014

Buurt in actie tegen uitbreiding parkeerplaats

Foto: Lyonne Maassen

De bewoners van de buurt rondom station Voorschoten hebben vanmiddag geprotesteerd tegen de plannen om het parkeerterrein van het station uit te breiden. Morgen beslist de gemeenteraad over het plan om het speelterrein op te offeren voor parkeerplaatsen.

Lees verder
5 december 2014

SP komt op voor kleine ondernemers

De SP heeft gepleit voor een eerlijke verdeling van de reclamebelasting. Ondernemers in het centrum betalen deze belasting om activiteiten in het dorp te kunnen houden. De SP vindt dat de kleine ondernemers hier relatief te veel voor moeten betalen.

Lees verder
21 november 2014

Geen asfalt in plaats van groen

Het plan van het gemeentebestuur om het parkeerterrein van station Voorschoten uit te breiden ten koste van speelplekken en een parkje heeft tot veel commotie geleid. Er kwam een flinke groep buurtbewoners naar de commissievergadering om te laten weten dat nieuw asfalt niet gewenst is in dit groene gebied. Alle partijen hadden grote vraagtekens bij het plan en de manier waarop het werd gepresenteerd.

Lees verder
18 november 2014

SP levert fractiegeld in voor goed minimabeleid

Tijdens de algemene beschouwingen heeft SP-raadslid Erik Maassen aangeboden het fractiebudget dat de partij van de gemeente krijgt in te leveren. Voorwaarde was wel dat andere partijen dit voorbeeld zouden volgen en dat het bespaarde geld ten goede zou komen aan het minimabeleid. Het voorbeeld vond echter geen navolging.

Lees verder
2 november 2014

"Pas Rijnlandroute goed in"

De Rijnlandroute moet zo goed mogelijk worden ingepast in het landschap. Alle kansen daarvoor moeten worden aangegrepen. Die oproep heeft gemeenteraadslid Erik Maassen gedaan aan de provinciale fractie van de SP.

Lees verder
26 september 2014

Voorschoten wil 30% sociale woningbouw houden

Nieuwbouwprojecten in de regio Holland-Rijnland moeten minimaal 30% sociale woningbouw blijven bevatten. Dat schrijft de gemeente Voorschoten in een zienswijze aan de regio Holland-Rijnland. De regio wil het percentage terugbrengen naar 15%.

Lees verder

Pagina's

U bent hier