h

SP komt op voor kleine ondernemers

5 december 2014

SP komt op voor kleine ondernemers

De SP heeft gepleit voor een eerlijke verdeling van de reclamebelasting. Ondernemers in het centrum betalen deze belasting om activiteiten in het dorp te kunnen houden. De SP vindt dat de kleine ondernemers hier relatief te veel voor moeten betalen.

Iedere ondernemer in het centrum betaalt mee aan de reclamebelasting. Maar het verschil tussen de heffing voor kleine en grote ondernemers is te klein. Alle ondernemers betalen sowieso het startbedrag van 400 euro per jaar. Winkeliers met een bedrijfswaarde boven 100.000 euro betalen daar bovenop 2,08 euro per 1.000 euro bedrijfswaarde, met een maximum van 900,-. En daar zit de pijn voor SP-raadslid Erik Maassen: "Als je bedrijf 250.000 euro waard is, zit je al op het maximum. Die grens is veel te laag. Op deze manier wordt nauwelijks verschil gemaakt tussen hele grote winkels en kleine winkeliers. De SP vindt dat niet eerlijk."

Maassen stelt voor om het startbedrag van 400,- te verlagen en het maximum van 900 euro te verhogen. "Op die manier wordt er meer recht gedaan aan de verschillen tussen kleine, middelgrote en grote winkeliers.

U bent hier