h

Nieuws uit 2015

6 november 2015

Algemene beschouwingen: Stel inwoners centraal

Foto: gemeente voorschoten / www.voorschoten.nl

Tijdens de algemene beschouwingen heeft fractievoorzitter Erik Maassen hard uitgehaald naar het gemeentebestuur. Ondanks alle mooie woorden over inspraak is het afgelopen jaar veel misgelopen in de afspraken met bewonersgroepen. “Na jarenlang overleg komt de gemeente plotseling en eenzijdig de afspraken niet na. De gemeente, zeggen wijkverenigingen, is geen betrouwbare partner.”

Lees verder
5 november 2015

KANDIDAAT-VOORZITTERS RON EN SHARON PRESENTEREN ZICH WOENSDAG IN LEIDEN

Foto: SP / SP leiden

Zoals u allemaal inmiddels wel weet wordt op het landelijk congres van de SP op 28 november de keuze gemaakt tussen Ron Meyer en Sharon Gesthuizen als nieuwe partijvoorzitter. Het is net bekend geworden: Ron en Sharon komen aanstaande woensdagavond, 11 november, naar Leiden voor een verkiezingsdebat!

Lees verder
14 oktober 2015

POLITIEK CAFÉ MET KOEN HAEGENS: "DE GROOTSTE SHOW OP AARDE"

Foto: SP / leiden.sp.nl

Met trots opent het Politiek Café van SP Leiden het nieuwe seizoen met schrijver en journalist Koen Haegens. Op vrijdag 30 oktober komt hij naar partijpand De SPeer om zijn nieuwe boek te presenteren: De grootste show op aarde. De mythe van de markteconomie.

Lees verder
9 oktober 2015

Milieubeleid Voorschoten onvoldoende

Het lukt maar niet om het gemeentebeleid milieuvriendelijker te maken. Vorige week besprak de gemeenteraad een voorstel om de voorzichtige doelstellingen naar beneden toe aan te passen. De SP voorkwam dat twee doelstellingen werden geschrapt.

Lees verder
27 september 2015

Huur te duur

Foto: Andrien van Roon

Maandag 21 september organiseerde de SP een informatieavond voor huurders in Voorschoten. De conclusie van de ruim 50 huurders was duidelijk: de huur is te duur.

Lees verder
18 september 2015

Opvang vluchtelingen vereist voldoende huurwoningen

De SP heeft in de gemeenteraad gepleit voor inspannning van de gemeente Voorschoten om noodopvang van asielzoekers en huisvesting van erkende vluchtelingen mogelijk te maken. Dit pleidooi werd door alle partijen in de raad ondersteund. Het gemeentebestuur bleek al voortvarend aan de slag te zijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier