h

Nieuws uit 2019

26 november 2019

Maak zorg betaalbaar voor minima

Foto: Robert Steenbergen

De gemeente moet minima vrijstellen van de eigen bijdrage voor WMO-zorg. Dat stelt de SP voor in de gemeenteraad. Het gemeentebestuur stelt voor om het abonnementstarief voor WMO-zorg voor iedereen vast te stellen op 19,- per maand.

Lees verder
8 november 2019

SP wil meer zekerheid voor verenigingen

Foto: Maurits Gemmink

Na het provinciaal toezicht van 2017 wordt Voorschoten weer financieel gezond. Maar het herstelplan heeft wel gevolgen voor de mensen en verenigingen in Voorschoten. De SP wil extra aandacht voor de gevolgen van de bezuinigingen.

Lees verder
17 oktober 2019

Vragen SP over speeltuin Vlietwijk

Foto: Robert Steenbergen

De SP wil duidelijkheid over de speeltuin in de Ruysdaelhof in de Vlietwijk. De speeltuin zou in juni klaar zijn, maar er is nog geen speeltoestel te zien. Omwonenden klagen over stankoverlast, omdat  baggerslib is gebruikt bij het ophogen van de grond.

Lees verder
6 oktober 2019

Ambachts- en Baljuwhuis verdient toekomst

Foto: Robert Steenbergen

Het Ambachts- en Baljuwhuis heeft een prachtig verleden. De SP wil het ook een prachtige toekomst geven. Een toekomst waarin het huis een duidelijke publieke functie heeft. Want het Ambachts- en Baljuwhuis is een onderdeel van onze gezamenlijke geschiedenis. Het is van iedereen en voor iedereen.

Lees verder
12 juli 2019

Voorschoten onderzoekt kindergemeenteraad

Foto: Maurits Gemmink

Op voorstel van de SP gaat Voorschoten onderzoek doen naar een kindergemeenteraad. In november laat het gemeentebestuur weten of het een succesvolle vorm is tegengekomen in het onderzoek.

Lees verder
6 april 2019

Jongeren zoeken jaren naar woning in Voorschoten

Foto: Robert Steenbergen

Jongeren uit Voorschoten wonen noodgedwongen lang bij hun ouders. Dat blijkt uit een enquête die de SP hield onder jongeren in Voorschoten. Er is vooral behoefte aan sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen. Jarenlange wachttijden zijn geen uitzondering.

Lees verder

Pagina's

U bent hier