h

Voorschoten onderzoekt kindergemeenteraad

12 juli 2019

Voorschoten onderzoekt kindergemeenteraad

Foto: Maurits Gemmink

Op voorstel van de SP gaat Voorschoten onderzoek doen naar een kindergemeenteraad. In november laat het gemeentebestuur weten of het een succesvolle vorm is tegengekomen in het onderzoek.

De SP wil graag een kindergemeenteraad instellen om kinderen al op jonge leeftijd te betrekken bij politiek. Een meerderheid van de gemeenteraad was het hier tijdens de begrotingsbehandeling mee eens. In november beslist de gemeenteraad definitief of de kinderraad doorgaat. Dat zal vooral afhankelijk zijn van de kosten. Voorschoten moet immers op de kleintjes letten.

Gemeenteraadlid Erik Maassen bekent dat het initiatief niet bij hem lag: “Mijn dochter van tien zat naar het jeugdjournaal te kijken en zag iets over een kindergemeenteraad ergens in het land. Ze vroeg mij waarom Voorschoten niet zoiets had. Daar had ik eigenlijk geen goed antwoord op. Dus heb ik het initiatief genomen voor een kindergemeenteraad in Voorschoten.”

U bent hier