h

Vragen SP over speeltuin Vlietwijk

17 oktober 2019

Vragen SP over speeltuin Vlietwijk

Foto: Robert Steenbergen

De SP wil duidelijkheid over de speeltuin in de Ruysdaelhof in de Vlietwijk. De speeltuin zou in juni klaar zijn, maar er is nog geen speeltoestel te zien. Omwonenden klagen over stankoverlast, omdat  baggerslib is gebruikt bij het ophogen van de grond.

Twee jaar geleden stond de speeltuin in de Ruysdaelhof helemaal onder water door problemen met de waterafvoer in de Vlietwijk. Die problemen zijn opgelost en er is een mooi nieuw parkje aangelegd. Bij het ophogen van de grond blijkt nu baggerslib te zijn gebruikt. “Het plantsoen ruikt naar een rotte sloot,” zegt fractievoorzitter Erik Maassen. “Rondom het parkje liggen flats. De bewoners durven daar hun ramen niet open te doen vanwege de stank. Als je over de paden loopt voel je de grond bewegen. Dit baggerslib is niet geschikt om in een wijk te storten.”

Voor de herinrichting heeft de gemeente afspraken gemaakt met de bewoners over de nieuwe inrichting van het speeltuintje. De oude speeltoestellen zijn verdwenen. “Er zou een natuurspeeltuintje komen,” heeft Maassen gehoord van de bewoners. “In juni zou het klaar zijn. Maar er is nog geen speeltoestel geplaatst.” Maassen heeft opheldering gevraagd aan het gemeentebestuur. “Ik wil weten waarom er vertraging is. Maar nog belangrijker: Waarom heeft niemand de bewoners daarover geïnformeerd? Nu weten de bewoners niet waar ze aan toe zijn.”

U bent hier