h

Voorschoten wil 30% sociale woningbouw houden

26 september 2014

Voorschoten wil 30% sociale woningbouw houden

Nieuwbouwprojecten in de regio Holland-Rijnland moeten minimaal 30% sociale woningbouw blijven bevatten. Dat schrijft de gemeente Voorschoten in een zienswijze aan de regio Holland-Rijnland. De regio wil het percentage terugbrengen naar 15%.

De gemeenteraad van Voorschoten wil in meerderheid dat het percentage sociale woningbouw gehandhaafd blijft. Op verzoek van onder andere de SP zal dat standpunt worden overgebracht naar het regiobestuur.

SP-raadslid Erik Maassen is tevreden over de wijziging: "Het is nog steeds erg lastig om een sociale huurwoning te vinden. Mensen staan jarenlang op een wachtlijst. Als zij dan eindelijk een woning aangeboden krijgen, is deze vaak nauwelijks te betalen. Corporaties verkopen veel sociale huurwoningen, waardoor de voorraad afneemt. In die situatie moet je niet het percentage sociale woningen bij nieuwbouw halveren. Dan vergroot je de schaarste enorm." 

 

U bent hier