h

Ga mee naar de landelijke demonstratie in Den Haag

31 oktober 2021

Ga mee naar de landelijke demonstratie in Den Haag

Foto: SP

Steeds meer mensen, jong en oud, huurders en kopers, worden geraakt door de
wooncrisis. In enkele decennia is beleid dat is gericht op volkshuisvesting verworden tot beleid dat vooral de beleggers en speculanten in de kaart speelt.  Het is de hoogste tijd voor een radicaal ander woonbeleid. Nu is het moment om verandering te eisen: het nieuwe kabinet komt eraan en lokale politici bereiden zich voor op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

De afgelopen decennia is ook de woononzekerheid in Voorschoten toegenomen. De woningnood is geëxplodeerd, de wachtlijsten voor sociale huur zijn ellenlang en veel jongeren die in Voorschoten zijn opgegroeid kunnen in hun eigen dorp geen huis vinden. Huren is geflexibiliseerd waardoor veel mensen noodgedwongen tijdelijk, onzeker of te duur wonen. Sociale huurwoningen worden verkocht, gesloopt en geliberaliseerd. De vrije huursector is duur en onzeker. Koopwoningen zijn voor velen onbetaalbaar en dus onbereikbaar. Tegelijkertijd slaan beleggers en speculanten hun slag: voor hen zijn woningen handelswaar, wereldwijd de veiligste investering voor wie winst wil maken.

Laat je protest horen , ga mee naar Den Haag op zondag 14 november .

De SP neemt het initiatief om met een groep huurders en woningzoekenden vanuit Voorschoten naar de demonstratie in Den Haag te gaan. We verzamelen zondag bij Station Voorschoten om 13 uur om de trein van 13.19 uur te nemen.
 

U bent hier