h
29 september 2023

SP-ENQUÊTE OV VAN START

Foto: SP

Zoals voor de zomer aangekondigd gaat de SP in Zuid-Holland een breed onderzoek doen naar de ervaringen van de inwoners met het openbaar vervoer. Na consultatie met de afdelingen in de Provincie is de enquête nu klaar en gaat de Statenfractie ermee van start. Tot 1 oktober kan iedereen deelnemen via de link https://www.sp.nl/ovenquete.  

Lees verder
25 september 2023

PROVINCIALE PARTIJEN ZUID-HOLLAND ROEPEN OP TOT OPENHEID EN TRANSPARANTIE IN CASUS VLIETLAND

Foto: SP

De fracties GroenLinks-PvdA, BBB, D66, PvdD en SP roepen de gemeenteraad en gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg op tot transparantie en openheid in het proces rondom de bouw van vakantievilla’s in natuur- en recreatiegebied Vlietland. Hiermee versterken de partijen een eerdere oproep van lokale fracties, en een van de coalitie van burgerorganisaties die zich met het gebied bezighouden.

Lees verder
8 juli 2023

Hou Vlietland Open en Groen: stop de aanleg van recreatiewoningen

Foto: SP

Kom 11 juli om 19.00 demonstreren bij de extra raadsvergadering van gemeente Leidschendam- Voorburg. Deze komt dinsdag bij elkaar voor een extra vergadering over het wel/niet openbaar maken van de second opinion. Ook binnen de provincie is dit onderwerp weer actueel. Het is nog niet te laat! Laten we doorgaan met de strijd voor een open en groen Vlietland voor iedereen!

Lees verder
22 juni 2023

ACTIE BIJ ZILVEREN KRUIS ACHMEA TEGEN AFBRAAK ZIEKENHUISZORG

Een grote groep actievoerders was 12 juni bij het hoofdkantoor van Zilveren Kruis Achmea in Leiden om verhaal te halen over het verdwijnen van steeds meer ziekenhuiszorg, met name van streekziekenhuizen. Wij willen dat de afbraak wordt teruggedraaid en dat er een Nationaal Zorgfonds komt.

Lees verder
4 maart 2023

Hou Vlietland Groen en Open, demonstratie 12 maart

“Vlietland moet groen en open blijven!” Met die boodschap organiseert GroenLinks samen met SP, Water Natuurlijk, Vrienden van Vlietland en Burgerinitiatief Vlietland en met steun van de PvdA op
zondagmiddag 12 maart een demonstratieve optocht in Vlietland-Noord. Regionale politici zullen bij de demonstratie aanwezig zijn om hun steun uit te spreken.

Lees verder
23 februari 2023

VERKIEZINGSPROGRAMMA SP: PUBLIEKE DIENSTEN IN PUBLIEKE HANDEN

Foto: SP

De leden hebben gesproken, de aangenomen wijzigingsvoorstellen zijn verwerkt. Met genoegen en trots presenteren wij ons programma voor de Statenverkiezingen van 15 maart: "Publieke diensten in publieke handen".

Lees verder
20 februari 2023

Volksprotest!

Foto: SP

Genoeg is genoeg! Ruim 2000 mensen waaronder velen van de SP Voorschoten kwamen af op het volksprotest op het Beursplein te Amsterdam. Uitgerekend bij één van de oudste financiële handelsbeurzen van de wereld maakt de SP duidelijk: onze energie behoort geen markt te zijn! Verlaag de kosten, nationaliseer de energie!<--break->

Lees verder
31 januari 2023

Spoeddebat Leidschendam-Voorburg: Houd Vlietland Groen en Open

Foto: SP

Op 1 februari is er een spoeddebat in Leidschendam-Voorburg over de plannen voor vakantievilla’s in recreatiegebied Vlietland. De SP-afdelingen in Leidschendam-Voorburg, Leiden en Voorschoten ondersteunen de oproep van het Burgerinitiatief Vlietland om aanwezig te zijn bij dit spoeddebat. Het begint om 19:30 uur in de Raadzaal huize Swaensteyn, Herenstraat 72-74, Voorburg.

Lees verder
14 november 2022

Gemeenteraad houdt vast aan hoge belastingen

Foto: Robert Steenbergen

De gemeenteraad van Voorschoten heeft een voorstel afgewezen om de hondenbelasting af te schaffen. Het voorstel van de SP en de PvdA werd door geen andere partijen gesteund. Buurgemeentes Leiden en Leidschendam- Voorburg hebben de achterhaalde belasting wel al afgeschaft.

Lees verder

Pagina's