h

ACTIE BIJ ZILVEREN KRUIS ACHMEA TEGEN AFBRAAK ZIEKENHUISZORG

22 juni 2023

ACTIE BIJ ZILVEREN KRUIS ACHMEA TEGEN AFBRAAK ZIEKENHUISZORG

Een grote groep actievoerders was 12 juni bij het hoofdkantoor van Zilveren Kruis Achmea in Leiden om verhaal te halen over het verdwijnen van steeds meer ziekenhuiszorg, met name van streekziekenhuizen. Wij willen dat de afbraak wordt teruggedraaid en dat er een Nationaal Zorgfonds komt.

SP-kamerlid Jimmy Dijk: ‘In Zutphen en Zoetermeer verdwijnen op dit moment afdelingen uit de ziekenhuizen. De indrukwekkende verhalen van de actievoerders uit Zutphen en Zoetermeer maken duidelijk wat dit met mensen doet. Vrouwen kunnen niet meer bevallen in het ziekenhuis. Volwaardige spoedeisende hulp is niet meer in de buurt. Dit heeft niks met goede zorg te maken. Daarom roepen we de zorgverzekeraars op: stop deze afbraak en red onze ziekenhuizen.’

Reactie toevoegen

U bent hier