h

Gemeenteraad vindt huren Voorschoten te hoog

12 juni 2020

Gemeenteraad vindt huren Voorschoten te hoog

Foto: SP / SP

De gemeenteraad van Voorschoten heeft een motie van de SP aangenomen waarin de woningbouwcorporaties worden opgeroepen dit jaar geen inflatiecorrectie toe te passen op de huren. Alleen de VVD stemde tegen de motie. De huren van sociale huurwoningen in Voorschoten behoren al jaren tot de hoogste van Nederland.

Op 1 juli gaat de jaarlijkse huurverhoging in. Veel huurders zijn geschrokken van het huurverhogingsvoorstel dat ze hebben gekregen. “De huren in Voorschoten behoren al jaren tot de hoogste van Nederland,” zegt SP-raadslid Erik Maassen. “En door de Coronacrisis maken veel huurders zich nog meer zorgen over hun inkomen. Huurders hebben geen begrip voor een huurverhoging van 2,6% of meer.”

Geen inflatiecorrectie
Volgens de prestatieafspraken, die het gemeentebestuur met de corporaties heeft gemaakt, zouden de huren gemiddeld mogen worden verhoogd met het inflatiecijfer van 2,6%. De gemeenteraad heeft de corporaties nu opgeroepen om daar, gezien de omstandigheden, vanaf te zien. Voor de volgende jaren, waar nog afspraken over gemaakt moeten worden, heeft wethouder Cramwinkel de oproep meegekregen dat de huurverhogingen omlaag moeten.

De motie sluit aan bij de actie tegen huurverhoging die de SP voert. Eerder stuurde Maassen diverse verhuurders in Voorschoten een brief met het verzoek om de huurverhoging dit jaar over te slaan. “Ik ben blij dat nu duidelijk is dat bijna de hele gemeenteraad de huren te hoog vindt.” Maassen hoopt dat het signaal goed wordt ontvangen door de woningcorporaties

U bent hier