h

SP onderzoekt stookkosten

14 februari 2022

SP onderzoekt stookkosten

Foto: Erik Maassen

De SP is een onderzoek gestart naar de hoogte van de stookkosten in Voorschoten. Omdat er veel nieuws is over stijgende energierekeningen maken veel bewoners zich zorgen over hun stookkosten. Dit leeft met name onder huurders, die niet zelf kunnen bepalen of hun huis genoeg is geïsoleerd.

De SP vraagt daarom in een enquête niet alleen naar de ervaring met de energierekening, maar ook of de invullers tevreden zijn over de mate waarin de woning geïsoleerd is. Het onderzoek wordt gedaan om meer informatie te krijgen van de inwoners zelf over isolatie en energiearmoede. Door met de bewoners zelf te praten wil de SP beter zicht krijgen op de situatie. “We spreken mensen die nog gedeeltelijk enkel glas hebben,” licht gemeenteraadslid Erik Maassen toe. “Omdat zo’n huis dan wel zonnepanelen heeft, krijgt het nog best een goed energielabel, maar dat zegt dus niet alles. De bewoners stoken nog steeds voor de vogels. Dat soort zaken willen we met deze enquête in kaart brengen, zodat we het in de gemeenteraad aan de kaak kunnen stellen.”

De eerste enquêtes zijn vorige week al verspreid en opgehaald in de Vlietwijk. De actie loop de komende weken nog door. Wie geen enquête heeft ontvangen, maar deze wel wil invullen, kan dat ook hier doen.

U bent hier