h

SP breidt huuractie uit

6 juni 2020

SP breidt huuractie uit

De actie van de SP, waarin verhuurders worden opgeroepen om dit jaar geen huurverhoging toe te passen, wordt verder uitgebreid. Na de woningcorporaties zijn ook twee commerciële verhuurders opgeroepen om de huren dit jaar niet te verhogen.

De SP begon met een oproep aan Woonzorg en De Sleutels, de twee woningcorporaties die in Voorschoten actief zijn. “Al snel werden we benaderd door huurders van commerciële verhuurders of we hun verhuurder ook zo’n brief wilden sturen,” zegt SP-raadslid Erik Maassen. Het gaat om projectontwikkelaar Brookland, de verhuurder van het Deltaplein, en de Protestantse Diaconie.

Over die laatste verhuurder was Maassen ook verbaasd. “De Diaconie verhuurt de diaconiehuisjes, de kleine huisjes in de Schooolstraat en Willibrordusstraat. Ik had altijd begrepen dat die huisjes ooit door de kerk waren gebouwd om mensen met een laag inkomen te huisvesten.” Huurders van de huisjes vertelden Maassen dat ze desondanks een maximale huurverhoging van 5,1% op de mat hadden gekregen. “Dat is gewoon erg veel, zeker in een Coronacrisis,” aldus Maassen.

De actie van de SP heeft al flink wat reacties opgeleverd. De oproep om de huren dit jaar niet te verhogen kan nog steeds worden ondersteunt op www.sp.nl/stopdehuurverhoging.

U bent hier