h

Verhoog de huren dit jaar niet

24 mei 2020

Verhoog de huren dit jaar niet

De SP heeft de woningcorporaties in Voorschoten opgeroepen om de huur dit jaar niet te verhogen. Huurders hebben al voor 1 mei een huurverhogingsvoorstel ontvangen. De partij wil dat die voorstellen worden ingetrokken en begint samen met bezorgde huurders een actie met de slogan “0% is genoeg. Stop de huurverhoging.”

De huren in Voorschoten horen al jaren bij de top vijf van hoogste huren in Nederland. Vorig jaar al bleek dat de helft van de huurders moeite had om de huur te betalen. Meer dan 15% van de huurders in Voorschoten had acute betalingsproblemen, veel hoger dan het landelijke gemiddelde. Door de coronacrisis zal dit percentage dit jaar nog hoger zijn, omdat de inkomsten van veel mensen teruglopen. 

Bron: Lokale Monitor Wonen 

Per 1 juli is een maximale huurverhoging van 5,1% tot 6,5% toegestaan. “Wij roepen alle verhuurders op om geen gebruik te maken van die wettelijke mogelijkheid,” zegt SP-gemeenteraadslid Erik Maassen. “Dat is vastgesteld voordat de Corona-crisis uitbrak. Veel mensen zijn hun werk kwijtgeraakt of hebben te maken met een flinke achteruitgang van hun inkomen.”

De SP roept huurders op om de actie te ondersteunen. Dit kan op www.sp.nl/stopdehuurverhoging. Huurders kunnen de actieposter bestellen via voorschoten@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier