h

Voorschoten gaat zelf geluidsoverlast A4 meten

24 november 2017

Voorschoten gaat zelf geluidsoverlast A4 meten

Foto: SP

Het moet duidelijk zijn hoeveel de geluidsoverlast van de A4 is toegenomen door de kap van bomen bij de Vlietlanden. Daarom gaat Voorschoten zelf geluidmetingen uitvoeren. Dit zegde wethouder Binnendijk toe na vragen van fractievoorzitter Erik Maassen.

Volgens de rekenmodellen van de provincie zou de geluidsoverlast in Voorschoten wel meevallen. Dit is een van de redenen dat de provincie geen geluidsschermen wil plaatsen.  De politieke partijen lieten in de commissie Wonen, ruimte en groen merken geen vertrouwen te hebben in deze rekenmodellen. Daarom vroeg Maassen de wethouder om zelf metingen uit te voeren. De SP-er is tevreden met de toezegging: “Op deze manier kan Voorschoten aantonen dat een geluidsscherm wel degelijk nodig is.”   

U bent hier