h

SP wil tempo met jongerenhuisvesting

8 maart 2017

SP wil tempo met jongerenhuisvesting

De belofte om het leegstaande Hoflandhuis geschikt te maken voor jongerenhuisvesting dateert al van 2015. Maar jongeren wonen er nog niet. SP-raadslid Erik Maassen heeft de gemeente om uitleg gevraagd. “Er moet tempo worden gemaakt.”

Het is voor jongeren in Voorschoten erg lastig om een eigen woning te vinden binnen het dorp. Voorschoten staat in de top 10 van gemeentes met lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen. Bovendien is een woning huren of kopen in Voorschoten erg duur. Jongerenhuisvesting bestaat er nauwelijks in Voorschoten. Voor jongeren is het daardoor lastig om een eigen plek te krijgen als ze op zichtzelf willen wonen.

De SP was daarom erg blij toen in 2015 werd aangekondigd dat het leegstaande Hoflandhuis geschikt zou worden gemaakt voor jongerenhuisvesting. Helaas is er nu, twee jaar later, nog geen enkel appartement bewoond.  Maassen: “Er moet echt haast gemaakt worden. Jongeren kunnen zo lang niet wachten. Als we deze mensen voor Voorschoten willen behouden moet er wel plek voor ze zijn.” De SP heeft uitleg gevraagd aan het gemeentebestuur.

Reactie toevoegen

U bent hier