h

Gemeente moet boze Vlietwijkers tegemoet komen

21 oktober 2016

Gemeente moet boze Vlietwijkers tegemoet komen

Foto: Lyonne Maassen

De ophef die in de Vlietwijk is ontstaan over de rioolwerkzaamheden moet snel door de gemeente worden opgelost. De bewoners voelden zich overvallen toen op een informatieavond bleek dat ze zelf hun tuinen moeten gaan ophogen. De SP vindt dat de gemeente met Woonzorg Nederland een oplossing moet verzorgen.

Door het aanleggen van nieuwe riolen worden in enkele straten de stoepen tot wel 30 centimeter verhoogd. De bewoners zullen hun tuin moeten ophogen om aan te blijven sluiten op de hoogte van de stoep. Veel bewoners hoorden pas twee weken voor het begin van de werkzaamheden dat ze daar zelf voor moeten opdraaien. De gemeente levert alleen een kuub zand.

Verhuurder verantwoordelijk

90% van de woningen waar het om gaat zijn van woningcorporatie Woonzorg Nederland. De SP is van mening dat de verhuurder als eerste verantwoordelijk is voor de kosten en het werk dat bij het ophogen van de tuinen komt kijken. “Dit is een grote opknapbeurt waar de bewoners niet zelf voor hebben gekozen,” zegt gemeenteraadslid Erik Maassen. “Daar kan Woonzorg de bewoners niet zelf voor laten opdraaien.” De SP wil dat de gemeente samen met Woonzorg en de huiseigenaren in de wijk een oplossing zoekt.

U bent hier