h

SP in actie voor zorg

13 september 2016

SP in actie voor zorg

Foto: Andrien van Roon

Tijdens het weekend van Voorschoten heeft de SP aandacht gevraagd voor het nationaal zorgfonds. Veel Voorschotenaren waren hierin geïnteresseerd.

Ook landelijk is er veel steun voor het nationaal zorgfonds. uit een recente peiling van Maurice de Hond blijkt dat 77% van de Nederlanders het nationaal zorgfonds steunt. Nederlanders willen af van het huidige systeem van elkaar beconcurrerende zorgverzekeraars. Veel gehoorde argumenten hiervoor zijn het eigen risico, de winstuitkering en de grote hoeveelheid zorggeld die aan reclame wordt besteed.

Huishoudelijke hulp

De FNV heeft een overzicht gepubliceerd van alle gemeentes die de wet niet goed toepassen. Geld dat bedoelt is voor huishoudelijke hulp wordt hier op een andere manier besteed. Ook Voorschoten staat op deze lijst. De SP heeft direct na publicatie dit onderwerp geagendeerd voor de commissie Mens en Samenleving van 22 september.

Reactie toevoegen

U bent hier