h

Beschut werk is betaald werk

8 juli 2016

Beschut werk is betaald werk

Een SP-voorstel om een pilot voor onbetaald beschut werk te schrappen is aangenomen door de gemeenteraad. Hierdoor blijft beschut werk ook betaald werk. SP-raadslid Erik Maassen is verheugd: "Als het gaat om werk, moet er ook gewoon betaald worden."

Door de invoering van de participatiewet moeten er nieuwe vormen van beschut werk worden opgezet. Mensen die nu bij DZB werken kunnen daar blijven, maar instroom is daar niet meer mogelijk. Het gemeentebestuur wilde voor die nieuwe situatie een soort dagbesteding zonder salaris invoeren. Raadslid Erik Maassen vindt dat dagbesteding natuurlijk nuttig is, maar dat beschut werk echt werk is. "En echt werk moet ook echt betaald worden. De meerderheid van de gemeenteraad was dat met ons eens."

Dankzij steun van GroenLinks, PvdA, D66 en CDA werd het voorstel van de SP aangenomen en blijft beschut werk in Voorschoten ook betaald werk.

U bent hier