h

Gemeente moet kringloopwinkel behouden

12 april 2016

Gemeente moet kringloopwinkel behouden

De SP vindt dat de kringloopwinkel behouden moet blijven voor Voorschoten. Raadslid Erik Maassen vindt dat de gemeente moet ingrijpen, om te voorkomen dat de kringloopwinkel eind april sluit. “De kringloopwinkel doet goed werk en biedt mensen een betaalbaar alternatief. Dit mag niet verdwijnen,” aldus Maassen.

 

Eerder deze week liet de kringloopwinkel weten geen kansen meer te zien. Op 30 april loopt het huurcontract voor het bedrijfspand af. De gemeente ziet de kringloopwinkel als een gewone ondernemer, die zelf zijn problemen moet oplossen. De SP ziet dat anders: “De kringloopwinkel heeft een sociale functie,” zegt Erik Maassen. “Hij speelt een rol in de doelstelling van de gemeente om de hoeveelheid afval te verminderen. En hij bespaart de gemeente geld, omdat er dankzij de kringloopwinkel minder grof vuil hoeft te worden opgehaald. Bovendien is de kringloopwinkel een sociale werkgever, waar mensen met slechte kansen op de arbeidsmarkt wel terecht kunnen.”

 

De SP ziet kansen in combinatie met een nieuw milieupark, dat vorige week door het college werd aangekondigd. “Wethouder Beimers noemde het al een ‘kringloopstation’. Ik kan me goed voorstellen dat een kringloopwinkel en een milieupark goed te combineren zijn,” zegt Maassen. “Als dat geregeld wordt, moet er nog een tijdelijke huisvesting komen, want dat milieupark komt er niet direct. Maar dat hoeft toch niet zo moeilijk te zijn?”

 

Reacties

Reactie toevoegen

U bent hier