h

SP slaat uitnodiging raadsuitje af

18 september 2015

SP slaat uitnodiging raadsuitje af

De SP-fractie heeft besloten om de uitnodiging voor het raadsuitje vandaag af te slaan. De fractie vindt het niet gepast om in tijden van bezuinigingen een uitstapje te maken op kosten van de gemeente.

 

De SP vindt dat het gemeenteraadsbudget bedoeld is voor activiteiten die een inhoudelijke bijdrage leveren aan het raadswerk. “Wij denken daarbij aan workshops, debattrainingen en vooral werkbezoeken. Een boottocht met diner valt daar voor ons niet onder,” legt fractievoorzitter Erik Maassen uit. “Als raadsleden daar toch behoefte aan hebben, kunnen ze dat zelf betalen.”

 

De kritiek van de SP is door andere partijen en het gemeentebestuur met begrip ontvangen. De opzet van het raadsuitje wordt voor volgend jaar aangepast. Voor dit jaar was dat echter niet meer mogelijk. De SP heeft daarom besloten van deelname af te zien.

U bent hier