h

Gemeente Voorschoten, top 10 Gemeente, maar niet voor jongeren !

9 juli 2015

Gemeente Voorschoten, top 10 Gemeente, maar niet voor jongeren !

Wat doet de  Gemeente Voorschoten het goed…. We staan weer in de top 10 van beste Gemeenten…. Maar wat doet de Gemeente precies om het aangenaam te maken voor jongeren in ons dorp?

Ik ben een 21 jarige studente woonachtig in Voorschoten. Ik kan naar Het Wapen in het dorp, waar vrienden van mij werken. Een wijntje op z'n tijd vind ik namelijk niet erg. Maar hoe zit het met de jeugd van 13 tot en met 18? 

In 2012 heeft het toenmalige college besloten jongerencentrum de Basement te sluiten. Dit was een plek waar jongeren terecht konden, samen zijn en wellicht wel lekker konden hangen. 

Na sluiting van de Basement had die groep bezoekers geen plek meer om samen te komen en gingen ze in het burgemeester Berkhoutpark zitten, maar dit mocht uiteraard niet.  Zou ik ze dan gezellig mee kunnen nemen naar de kroeg? De jeugd onder de 18 is daar helaas te jong voor. Waar kunnen ze dan terecht? 

Er moet toch ook iets voor deze doelgroep zijn ?

In  2010 is er een jongerendebat georganiseerd, waar deze mensen hun stem konden laten horen. Veel jeugd was hierop afgekomen. Mensen stonden zelfs in de gang. Naar mijn idee moeten zij dan ook meer betrokken worden. Zij weten precies wat ze willen en hebben vaak ook goede ideeën.

Zo fietste ik samen met Erik Maassen, de SP fractievoorzitter, langs het teerveldje bij sporthal de Vliethorst, waar we met een aantal jongeren spraken. Ze gaven aan dat er eindelijk hekken waren geplaatst rondom het veldje waarop ze voetbalden. Echter, de Gemeente  had de langere hekken niet aan de zijkant geplaatst, waardoor de bal alsnog iedere keer in de sloot kwam. 

Ook op het gebied van huisvesting voor jongeren is er in Voorschoten volstrekt onvoldoende beleid. Waar moeten zij zelfstandig kunnen wonen ?

Laten we daarom vooral blijven praten met en investeren in jongeren, want tenslotte zijn zij de toekomst.

Jongeren die met mij samen aktie willen voeren, stuur een mailtje!

Tina Pourjalili , bestuurslid SP Voorschoten

U bent hier