h

SP-leden kiezen Maassen als lijsttrekker

22 november 2013

SP-leden kiezen Maassen als lijsttrekker

De ledenvergadering van de SP Voorschoten heeft op 20 november de kandidatenlijst vastgesteld. De leden kozen Erik Maassen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maassen was eerder statenlid voor de SP in Zuid-Holland.

De SP doet in 2014 voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Voorschoten. Speerpunten in het verkiezingsprogramma zijn het behoud van voorzieningen, goede zorg voor iedereen en betaalbaar wonen. Volgens de SP zijn het de inwoners van Voorschoten zelf die de bestuurlijke toekomst van de gemeente moeten bepalen.

SP-lijsttrekker Erik Maassen: “Voorschoten is een mooi dorp, waar het prima wonen is. Dat willen we graag zo houden en op een aantal punten verbeteren. Daarbij hoort zeker een groot aantal voorzieningen, zoals een zwembad en een bibliotheek. Die voorzieningen zijn van algemeen belang en moeten dus voor iedereen betaalbaar zijn. Hetzelfde geldt voor wonen: “Het bouwen van nieuwe huizen moet niet beperkt blijven tot dure koophuizen, een meer gevarieerd aanbod geeft starters en jongeren een betere kans en geeft huurders meer keuze.

De lijst van de SP kent een grote variatie. Lijsttrekker Erik Maassen is belangenbehartiger voor huurdersorganisaties. Nummer twee is Thijs van der Horst, afkomstig uit de zorg. Als derde staat Elzelien van der Starre op de lijst. Zij is secretaresse. Nummer vier is de negentienjarige Tina Pourjalili, rechtenstudent.

Op de vijfde plaats staat Andrien van Roon. Zesde staat Conny Dupre. De zevende plek is voor Wout van den Berg. Daarna volgen Judith Thomas, Lyonne Maassen en Freek Bouricius. Wim Smit en Simon Veen completeren een lijst van 12 namen.

U bent hier