h

Informatiebijeenkomst SP over veranderingen in de (thuis)zorg

7 januari 2013

Informatiebijeenkomst SP over veranderingen in de (thuis)zorg

Dit jaar gaat er veel veranderen in de zorg. De Rijksoverheid heeft veel taken overgedragen aan de gemeentes. Tegelijkertijd is het budget hiervoor lager geworden.Het is de grote vraag welke gevolgen dit gaat hebben voor inwoners van Voorschoten. Iedereen die nu of in de toekomst zorg nodig heeft of voor een ander zorgt, wordt geconfronteerd met deze maatregelen. Te denken valt aan bezuinigingen en veranderingen op het gebied van (het
vervoer naar) dagbesteding, huishoudelijke zorg en persoonlijke verzorging door de thuiszorg. Juist ook de mensen die in de zorgsector werken zullen de gevolgen van de overheidsmaatregelen gaan voelen.


Maar wat gaat er precies veranderen? De SP organiseert een avond waarin Eva de Bakker hier uitleg over geeft. De Bakker is als gemeenteraadslid in Leiden en fractiemedewerker in de Tweede Kamer bekend met de maatregelen die de overheid heeft voorbereid en de keuzes die de gemeente daarbij kan maken.


Op vrijdag 25 januari spreekt Eva de Bakker in buurthuis ‘De Boschbloem’. Het programma begint om 20.00 uur, de deur gaat open vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis.

U bent hier