h

SP in actie tegen afbraak sociale werkplaatsen

17 november 2011

SP in actie tegen afbraak sociale werkplaatsen

‘Armoede werkt niet’, de landelijke actie van de SP tegen de afbraak van de sociale werkplaatsen, heeft ook Voorschoten aangedaan. Zaterdag 12 november stonden de SP-ers met een kraam vol werkhandschoenen op het Treubplein. Met het zetten van een handtekening op zo’n handschoen konden mensen hun protest tegen de maatregelen kenbaar maken. De SP haalde meer dan 150 getekende handschoenen op.


De SP wil met de actie ‘Armoede werkt niet’ de grootscheepse bezuinigingen van de sociale werkplaats terugdraaien. “Ook mensen met een arbeidsbeperking moeten kunnen werken,” legt de Voorschotense SP-voorzitter Erik Maassen uit. “Zo lang deze mensen niet in reguliere bedrijven aan het werk kunnen moet er iets voor hen worden geregeld. De regering vertikt dat.”


Uit protest tegen de afbraak van de sociale werkplaats organiseert de SP met andere organisaties op 10 december een grote manifestatie in de Brabanthallen. Daar zullen alle getekende handschoenen worden samengevoegd tot één lange ‘keten van solidariteit’. Maassen: “Die keten is inmiddels al meer dan 10 kilometer lang. Dat bewijst dat heel veel Nederlanders de kabinetsmaatregelen niet zien zitten.”


 

U bent hier