h

SP is verheugd over het intrekken van de wet op ‘Mensen met een Arbeidsbeperking’

16 september 2018

SP is verheugd over het intrekken van de wet op ‘Mensen met een Arbeidsbeperking’

Foto: Robert Steenbergen

De SP Voorschoten is blij met het besluit dat het kabinet heeft genomen om de wet die gaat over mensen met een arbeidsbeperking te schrappen.

De fractie van de SP had grote bezwaren tegen deze wet. Mensen met een arbeidsbeperking zouden via het systeem van loondispensatie onder het minimum loon gaan werken en daarbij zouden zij ook geen pensioen opbouwen. Als men een partner heeft die ook werk heeft, wordt de inkomstendaling bij de degene met een arbeidsbeperking niet gecompenseerd via de gemeente, vanwege de strenge regels hieromtrent. Soms gaat het wel om € 1000 per maand.

Raadslid Erik Maassen heeft voor de zomerreces middels een aangenomen motie zijn zorgen geuit over deze wet. Deze zorgen werden gedeeld door de fracties van PvdA, Groen Links, D66, CDA en ONS Voorschoten. De wethouder heeft een brief opgesteld naar de staatssecretaris, dat mochten de plannen doorgang vinden, gemeente Voorschoten haar zorgen uitspreekt over deze wet, zoals meerdere gemeenten dit hebben gedaan.

SP Voorschoten is dan ook opgelucht dat deze wet er niet gaat komen en dat er voor mensen met een arbeidsbeperking weer wat lucht is.

Namens de afdeling SP Voorschoten willen wij dan ook de felicitaties overbrengen aan het adres van Wij Staan OP en andere groepen, waaronder ook die werkgevers, die besloten om dit plan niet te steunen, omdat mensen met een arbeidsbeperking volwaardige mensen zijn en geen tweederangs burgers.

U bent hier