h

Kandidaten stellen zich voor: Elzelien van der Starre (2)

13 maart 2018

Kandidaten stellen zich voor: Elzelien van der Starre (2)

Foto: Robert Steenbergen

Op de tweede plaats van de SP-lijst staat Elzelien van der Starre. Elzelien is al vier jaar betrokken bij de gemeenteraadsfractie als burgercommissielid. Daarnaast is ze oud-voorzitter en bestuurslid van de SP-afdeling Voorschoten. Elzelien wil zich inzetten om armoede in Voorschoten aan te pakken. Hieronder stelt ze zichzelf voor.

Ik ben Elzelien van der Starre, 49 jaar, en ik sta op plek 2 voor de SP Voorschoten. Sinds 2014 ben ik actief als commissielid voor de SP in de Voorschotense gemeenteraad. Daarnaast ben ik algemeen bestuurslid bij de afdeling SP in Voorschoten. In het dagelijks leven ben ik secretaresse bij een groot accountants kantoor in Amsterdam. Ik vind het de komende jaren erg belangrijk dat we ons meer gaan inzetten op de bestrijding van armoede, vooral onder kinderen. Het kan toch niet zo zijn dat kinderen niet mee mogen op schoolreisje omdat de ouders de vrijwillige ouder bijdrage niet kunnen betalen. De gemeente Voorschoten heeft hiervoor geld gekregen vanuit het Rijk en ik zou er zeer voor willen pleiten om dit geld ook echt voor bestrijding van kinderarmoede te gebruiken en dit niet in de algemene reserve te stoppen om zo de financiële balans weer op orde te hebben.

Natuurlijk is de armoede die er is in Afrika of India, niet te vergelijken met de armoede in Nederland, maar een feit is gewoon dat kinderen zonder ontbijt naar school gaan, simpel omdat een ontbijt te duur is. Wij hebben in Voorschoten mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank, heel goed dat de Voedselbank er is, maar eigenlijk, in een rijk land als Nederland, zou het niet nodig moeten zijn.

Verder wil ik mij inzetten voor een veilig thuis voor kinderen en jongeren. Kindermishandeling moet bestreden worden.

U bent hier