h

Extra jongerenhuisvesting hard nodig

20 januari 2018

Extra jongerenhuisvesting hard nodig

Foto: SP / SP

De SP is blij dat de beloofde jongerenhuisvesting in ’t Hoflandhuys er nu eindelijk gaat komen. Na meer dan drie jaar niets doen heeft woningcorporatie Woonzorg besloten om het gebouw te verkopen aan een andere woningcorporatie, die het wel geschikt gaat maken voor jongerenhuisvesting. SP-raadslid Erik Maassen is blij dat er eindelijk schot in de zaak zit: “Jongeren die in Voorschoten willen blijven wonen krijgen bijna geen kansen.”

Al in 2015 kondigde het gemeentebestuur aan dat er jongerenhuisvesting zou komen in ’t Hoflandhuys. De reden hiervoor was de nieuwbouw van Huize Adegeest en Topaas Vlietwijk. Voor ouderenhuisvesting was het niet meer nodig. Daarna gebeurde er niets meer met de plannen, ondanks aandringen van de SP in de gemeenteraad.

Deze week werd bekend dat Woonzorg heeft besloten om het gebouw niet zelf te ontwikkelen voor jongerenhuisvesting, omdat de corporatie gespecialiseerd is in zorgwoningen. Maassen: “Ik vind het vreemd dat Woonzorg er bijna drie jaar over heeft gedaan om tot die conclusie te komen. De verbouwing had al af kunnen zijn. Ik hoop dat er nu snel iets gaat gebeuren.”

Er is in Voorschoten weinig huisvesting gericht op jongeren. De SP vroeg wethouder Rasch (ONS) hoeveel woningen voor jongeren bedoeld zijn. Rasch bleek daar geen idee van te hebben. Maassen: “Zo belangrijk vindt de gemeente jongerenhuisvesting dus.”

De SP wil dat betaalbaar wonen voor iedereen in Voorschoten mogelijk is. “Jongeren kunnen nu nergens heen. Als je op jezelf wilt wonen is er in Voorschoten vrijwel niets te koop of te huur. Wij moeten onze jongeren de kans geven om hier te blijven wonen.” De SP wil daarom dat ’t Hoflandhuys niet wordt ingezet als studentenhuisvesting, maar voor jongeren uit Voorschoten.

 

U bent hier