h

SP kiest Maassen tot lijsttrekker

28 november 2017

SP kiest Maassen tot lijsttrekker

De leden van de SP in Voorschoten hebben Erik Maassen opnieuw tot lijsttrekker gekozen. Maassen is sinds 2014 het enige gemeenteraadslid van de SP. Elzelien van der Starre staat op de tweede plaats van de lijst, Richard Pauwels staat op de derde plek. Zij zijn beiden al actief als burgerraadsleden.

De SP gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met een offensief programma. “Wij willen het zwembad openhouden en veel van de desastreuze bezuinigingen terugdraaien.” Maassen is trots op dit programma: “Voorschoten kan wel wat meer SP gebruiken, dat is de afgelopen jaren wel gebleken. Met dit programma laten we zien hoe het anders kan. Wij maken solide en sociale keuzes”

De SP maakt een duidelijke keus om de samenwerking met Wassenaar te stoppen. “Dat heeft alleen maar gedoe opgeleverd,” zegt Maassen. “Voorschoten moet voor één regio kiezen. Dan kiezen wij voor de Leidse regio, daar hoort Voorschoten thuis.”  De SP wil vergaande samenwerking in de Leidse regio, maar geen fusie.

Maassen was al eerder lijsttrekker van de SP, toen de partij in 2014 voor het eerst een zetel veroverde in de gemeenteraad van Voorschoten. De 41-jarige Maassen was eerder van 2007 tot 2011 lid van Provinciale Staten voor de SP.

U bent hier