h

Gemeente met buurtbewoners op zoek naar kansen speeltuin

1 april 2016

Gemeente met buurtbewoners op zoek naar kansen speeltuin

Foto: Lyonne Maassen

De gemeente Voorschoten gaat in gesprek met buurtbewoners rondom de ‘illegale’ speeltuin in de Vlietwijk. Die toezegging deed wethouder Bremer in reactie op vragen van de SP. Eerder deze week bleek dat de speeltuin, die door omwonenden zelf was neergezet, niet voldeed aan de veiligheidseisen. De SP riep de gemeente op om samen met de buurtbewoners op zoek te gaan naar een manier om deze speelplek te behouden.

 

Toen buurtbewoners van het Frans Halsplantsoen, de Nicolaas Maeskade en de Paulus Potterdreef kwamen niet in aanmerking voor een nieuw gemeentelijk speeltoestel, namen zij het heft in eigen handen. Op een grasveldje tussen de straten bouwde buurtbewoner en aannemer Nick Mast op eigen kosten een speeltoestel. Bij inspectie bleek het toestel niet aan de eisen te voldoen.

 

“Natuurlijk moeten speeltoestellen in de openbare ruimte veilig zijn,” zegt SP-raadslid Erik Maassen. “Maar hier gaat toch iets mis. De buurtbewoners tonen eigen initiatief en besparen de gemeente een hoop geld, maar worden daarvoor afgestraft.” De SP heeft de zaak in het vragenuurtje van de gemeenteraad aan de orde gesteld en de wethouder opgeroepen samen met de buurtbewoners een oplossing te zoeken, zodat kinderen veilig kunnen blijven spelen op het veldje. Wethouder Bremer zegde dit toe, maar gaf tegelijkertijd aan niet te weten om welke mensen het ging. Maassen vindt dit een rare reactie: “Ze staan met naam en toenaam in het Leidsch Dagblad. Dan moet het voor de gemeente niet moeilijk zijn om met deze mensen in contact te komen.” Wethouder Bremer riep de betrokkenen op om zich te melden bij de gemeente.

U bent hier