h

Wethouder moet regie nemen in zaak TSN

25 maart 2016

Wethouder moet regie nemen in zaak TSN

Foto: SP

Nu thuiszorgaanbieder TSN failliet is, moet wethouder Nieuwenhuis de regie nemen om de overdracht in Voorschoten in goede banen te leiden. Deze oproep deed SP-raadslid Erik Maassen in de raadscommissie Mens en Samenleving. Wethouder Nieuwenhuizen legde deze oproep echter naast zich neer.

 

In Voorschoten had TSN 44 cliënten, die door 14 thuiszorgmedewerkers werden geholpen. Nu TSN failliet is, kunnen andere aanbieders deze cliënten en medewerkers overnemen. De gemeente kan echter niet garanderen dat cliënten hun vertrouwde thuishulp houden. Ook wil de gemeente niet voorkomen dat thuiszorgmedewerkers voor een lager loon aan de slag moeten of moeten solliciteren op hun eigen baan.

 

Cliënten van TSN hebben aan de SP laten weten dat zij door de gemeente helemaal niet worden geïnformeerd over de stand van zaken.

 

De SP is teleurgesteld over de opstelling van wethouder Nieuwenhuizen. “Er staan nu mensen in de kou. Cliënten weten niet waar ze aan toe zijn. Thuiszorgmedewerkers dreigen hun baan kwijt te raken. De gemeente is verantwoordelijk voor goede zorg in Voorschoten maar laat die rol liggen,” zegt Maassen. Ook wijst hij wethouder Nieuwenhuizen op haar rol als wethouder economie: “Als deze wethouder voorstelt om het bedrijfsleven te stimuleren spreekt zij altijd over het creëren van banen. Maar nu de gemeente 14 bestaande banen kan behouden geeft ze niet thuis.”

U bent hier