h

Informatieavond over huurverhogingen

5 september 2015

Informatieavond over huurverhogingen

Foto: SP / SP

De SP organiseert een informatieavond voor huurders in Voorschoten, op maandag 21 september om 20.00 uur in het Cultureel Centrum. Het huurbeleid, zowel landelijk als in Voorschoten, staat op deze avond centraal. Ook dit jaar weer moeten huurders een flinke huurverhoging betalen. Woonzorg kiest er opnieuw voor om het maximum te vragen van huurders. Ook huurders van de Sleutels hebben al jaren te maken met hoge huurverhogingen. Wilt u bezwaar maken? Wilt u weten waar u aan toe bent? Op de informatieavond krijgt u antwoord op deze vragen.

Al jaren worden huurders gebruikt als melkkoe. Het kabinet van VVD en PvdA heeft de hoogste huurverhogingen in 20 jaar mogelijk gemaakt. Via de verhuurderheffing draaien huurders op voor het begrotingstekort. De SP vindt dat hier een einde aan moet komen: de huur is te duur!

Er is een steeds groter tekort aan sociale huurwoningen. Minister Blok stimuleert dat ze worden verkocht. De wachtlijsten nemen enorm toe. De SP maakt andere keuzes. Voor meer betaalbare huurwoningen, voor lagere huren. Alleen op die manier is betaalbaar wonen voor iedereen bereikbaar.

Tweede Kamerlid Sadet Karabulut (SP) komt in Voorschoten vertellen over haar strijd tegen minister Blok om huren betaalbaar te houden. Ook vertelt ze over de alternatieven van de SP voor meer betaalbare huurwoningen. Wethouder Bianca Bremer vertelt over de situatie in Voorschoten. Daarnaast komt Saskia Lieon van de Nederlandse Woonbond vertellen hoe huurders bezwaar kunnen maken tegen de huurverhoging. Ook vertelt ze wat de consequenties zijn van de late huurverhoging bij Woonzorg dit jaar. De discussie staat onder leiding van Erik Maassen, fractievoorzitter vand e SP in de gemeenteraad.

Reactie toevoegen

U bent hier