h

Halveren thuiszorguren teruggedraaid

21 maart 2015

Halveren thuiszorguren teruggedraaid

Thuiszorgorganisatie TSN heeft besluit om het aantal uren thuiszorg voor cliënten in Voorschoten te halveren teruggedraaid. Dat gebeurde nadat de SP de zaak in de gemeenteraad had aangekaart. Het Leidsch Dagblad berichtte vandaag over de zaak.

TSN had eerder haar medewerkers laten weten dat met ingang van 23 maart, aanstaande maandag dus, alle indicaties zouden worden gehalveerd. De gemeente betaalt thuiszorgorganisaties vanaf dan niet langer voor een vastgesteld aantal uren, maar voor het resultaat: een schoon huis. Thuiszorgorganisaties moeten dan per cliënt bepalen hoeveel uur zij moeten inzetten om dat schone huis te bereiken.

Uit een mail, die de SP in handen kreeg, bleek echter dat TSN zonder onderbouwing bij alle cliënten het aantal uren huishoudelijke hulp halveerde. Raadslid Erik Maassen bracht dit donderdag tijdens de vergadering van de commissie Mens en Samenleving naar voren. Wethouder Nieuwenhuizen gaf toen al aan dat zomaar halveren niet het beleid van de gemeente is.

Naar aanleiding van de vragen van de SP nam het Leidsch Dagblad contact op met TSN. Een woordvoerder van TSN liet de krant weten dat het beleid wordt teruggedraaid. (Klik hier voor het artikel) Cliënten van TSN kunnen dus toch mogelijk hun vaste aantal uren huishoudelijke zorg houden. OF dat ook gebeurt, wordt per situatie bekeken.

U bent hier