h

Aanleunwoningen voor veel ouderen te duur

14 februari 2015

Aanleunwoningen voor veel ouderen te duur

Foto: SP / SP

De SP is geschrokken van het bericht dat de nieuwe zorgwoningen in Voorschoten voor veel ouderen te duur zijn. De huren van appartementen in het nieuwe zorgcentrum Adegeest lopen van 800,- euro tot boven de 1000,- euro. “Dat is met alleen AOW of een klein pensioentje niet te betalen,” zegt SP-raadslid Erik Maassen. “Ik heb het gemeentebestuur om uitleg gevraagd.”

De zorgwoningen in Adegeest worden gebouwd op de plek waar eerder verzorgingshuis Adegeest stond. Voor veel ouderen in Voorschoten een aantrekkelijk vooruitzicht. Vooral de ouderen die hun aanleunwoningen bij het Hofflands Huys vanwege sloopplannen moeten verlaten, zouden graag in deze nieuwe zorgwoningen terecht kunnen. Zorgorganisatie Florence vraagt echter een minimuminkomen van 3200,- euro voor de goedkoopste appartementen. Een alleenstaande met alleen AOW ontvangt slechts 1057,- per maand. Maassen: “Voor veel ouderen zijn deze zorgappartementen dus onbereikbaar. De SP vindt dat in Voorschoten ook voor ouderen met een lager inkomen zorgappartementen moeten worden gebouwd. Ouderen die hun aanleunwoning wegens sloop moeten verlaten, moeten een betaalbaar alternatief aangeboden krijgen.”

U bent hier