h

Veiligheid voor kinderen, fietsers en voetgangers voorop

5 maart 2014

Veiligheid voor kinderen, fietsers en voetgangers voorop

Het verkeer in de wijken moet veilig zijn. Daarom moet het doorgaand verkeer vooral over de hoofdwegen gestuurd worden. De snelheidslimiet van 30 kilometer per uur in de wijken moet beter worden gehandhaafd. Hier moet de veiligheid van bijvoorbeeld spelende kinderen voorop staan.

De doorgaande wegen, zoals de Leidseweg, krijgen daardoor meer verkeer te verwerken. Daar moeten ze voor ingericht zijn. Maar ze moeten niet als barrières in het dorp werken. Daarom moet er worden gezorgd voor veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Als daar stoplichten voor nodig zijn, is dat voor de SP geen probleem.

Als het mogelijk is om met kleine ingrepen de rotonde veiliger te maken voor fietsers, dan moet dat zeker gebeuren.

Reactie toevoegen

U bent hier