h

Stuur rekening bodemverontreiniging naar de vervuiler

6 maart 2014

Stuur rekening bodemverontreiniging naar de vervuiler

De SP is van mening dat de schoonmaak van de verontreinigde grond in de Dobbewijk naar de vervuiler moet worden gestuurd. “Het mag niet zo zijn dat bedrijven zware metalen en asbest in de grond laten liggen, en dat de belastingbetaler vervolgens moet opdraaien voor de schoonmaakkosten,” aldus SP-lijsttrekker Erik Maassen. “Stuur ze de rekening maar voor de kosten die ze hebben veroorzaakt.”

De SP is blij te horen dat de aangetroffen verontreiniging niet schadelijk is voor de omwonenden. Omdat zware metalen en asbest betreft, wordt de schoonmaak van de grond nauwkeurig aangepakt. “Daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan,” zegt Maassen. “De SP vindt dat de vervuiler moet betalen. Dat hebben wij ook in ons verkiezingsprogramma opgenomen.”

De verontreinigingen werden aangetroffen bij de aanleg van de rondweg in de Dobbewijk.

Reactie toevoegen

U bent hier