h

SP wil actie tegen enorme stijging werkloosheid Voorschoten

7 maart 2014

SP wil actie tegen enorme stijging werkloosheid Voorschoten

De werkloosheid is in Voorschoten met 45% gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Eind 2013 waren er 795 werkzoekenden en 14 vacatures. De SP wil een actieplan van de gemeente om banen te creëren. Lijsttrekker Erik Maassen: “Er moet nu iets gebeuren.”

De meeste politieke partijen schrijven in hun verkiezingsprogramma’s dat ze werklozen aan het werk willen helpen door hen te begeleiden met solliciteren, en door hun via verplicht vrijwilligerswerk werkervaring op te laten doen. Volgens de SP zal dat niet helpen: “Er zijn 40 keer zoveel werkzoekenden als vacatures. Daar ga je met sollicitatietraining niks aan veranderen. Er moeten banen komen!”

Volgens de SP wordt de sterke toename van de werkloosheid in Voorschoten veroorzaakt door het kabinet. “Op dit moment worden veel banen in de zorg vernietigd door het regeringsbeleid van VVD en PvdA. De zorg was in Voorschoten altijd de banenmotor: ruim 20% van de banen in het dorp liggen in de zorgsector. Die bezuinigingen komen hier daarom keihard aan.”

De SP wil dat de gemeente een actieplan maakt, om banen te creëren, met name in de zorg. Dat kan  bijvoorbeeld door de ontslagen zorgmedewerkers in nieuwe bedrijfjes onder te brengen, die de gemeentelijke zorgtaken gaan uitvoeren.

In 2013 steeg het aantal werklozen in Voorschoten van 546 naar 795. Dat is een stijging van 45%.

Reactie toevoegen

U bent hier