h

SP-stemmers bedankt!

20 maart 2014

SP-stemmers bedankt!

Voor het eerst komt de SP in de gemeenteraad van Voorschoten. Na een goede campagne heeft de SP één zetel gehaald. Lijsttrekker Erik Maassen wordt ons raadslid. “Ik wil onze stemmers bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons gesteld hebben,” zegt hij in een eerste reactie.

In het totaal haalde de SP 964 stemmen, goed voor 8,1% van de stemmen. Dit waren helaas 75 stemmen te weinig om via een restzetel een tweede zetel te kunnen claimen. Toch is Erik Maassen zeer tevreden: “Het was onze doelstelling om in de raad te komen, en dat is gelukt.”

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers heeft de SP een goede en actieve campagne kunnen voeren. “Maar de inwoners van Voorschoten zullen de SP ook op straat zien na de verkiezingen,” zegt Maassen. “De SP vindt je vanaf vandaag in de raad, maar ook nog steeds op straat.”

Opvallend aan de uitslag was het verlies van coalitiepartijen ONS en VVD, die vier van hun twaalf gezamenlijke zetels kwijtraakten. Dit komt neer op een derde van hun aanhang uit 2010.

U bent hier