h

Niet korten op bieb en zwembad

5 juli 2013

Niet korten op bieb en zwembad

De SP komt in actie tegen het voorstel om het budget van de bibliotheek en het zwembad verder te korten. Het gemeentebestuur van VVD en ONS wil beide voorzieningen 100.000 euro korten, bovenop de bezuiniging die vorig jaar al zijn afgesproken.

Volgens SP-voorzitter Erik Maassen is het voorstel onacceptabel. “Dit moet echt van tafel. VVD en ONS breken doelbewust de voorzieningen in Voorschoten af. Dit mag niet gebeuren.”

In het najaar van 2012 besloot de gemeenteraad al om de bibliotheek met 50.000 euro per jaar te korten, en het zwembad met 75.000 euro per jaar. Veel mensen spraken zich toen uit tegen deze plannen. Binnen een week haalde de SP ruim 850 handtekeningen op tegen de plannen. Nog geen negen maanden later besluiten ONS en VVD om nog veel verder te gaan.

“Vooral arme gezinnen zullen hier de dupe van zijn,” legt Maassen uit. “De kaartjes voor het zwembad zullen fors duurder worden, de zwemles waarschijnlijk ook. En er is al geopperd dat het gratis bibliotheeklidmaatschap voor kinderen maar moet verdwijnen. Kunnen kinderen uit arme gezinnen dan straks nog wel naar de bieb? Of op zwemles? Een euro kan maar één keer worden uitgegeven.”

De SP vreest dat dit voorstel een volgende stap is in de kaalslag die ONS en VVD uitvoeren in de voorzieningen in het dorp. De gemeentelijke diensten zijn naar Wassenaar, de sociale dienst is naar Voorburg verplaatst, en als het zo door gaat is er binnen een paar jaar ook geen zwembad of bibliotheek meer in Voorschoten. De SP verzet zich tegen de afbraakagenda van ONS en VVD.

Reactie toevoegen

U bent hier