h

Boortunnel Rijnlandroute toch mogelijk?

20 juni 2012

Boortunnel Rijnlandroute toch mogelijk?

Het idee om de Rijnlandroute Voorschoten in een boortunnel te laten passeren is jaren geleden uit de plannen verdwenen. Te duur. Maar deze week was het plan ineens weer terug. Diverse partijen in Provinciale Staten, waaronder de SP, hebben gedeputeerde De Bondt gevraagd om toch nog eens te kijken naar de mogelijkheid van een boortunnel.


Tot nu toe werd altijd beweerd dat een boortunnel veel te duur was. Volgens de Voorschotense SP-voorzitter Erik Maassen zijn er ook financiële voordelen: “Er hoeven veel huizen te  worden gesloopt en er is geen sprake van planschade. Dat bespaart al gauw tientallen miljoenen.” Een boortunnel zou er voor zorgen dat Voorschoten de Rijnlandroute niet zou horen, zien of ruiken. Maassen: “Dat is de minst slechte manier om die weg aan te leggen. Maar volgens mij is die Rijnlandroute helemaal niet nodig.”

U bent hier