h

Rijnlandroute niet ten koste van dorp en natuur

13 mei 2012

Rijnlandroute niet ten koste van dorp en natuur

De Rijnlandroute mag niet ten koste gaan van de leefbaarheid van Voorschoten en van natuurgebied. Daarom geeft de SP Voorschoten de voorkeur aan de Churchill Avenue.


Voor SP-voorzitter Erik Maassen hoeft de Rijnlandroute er niet te komen: “Het is nooit overtuigend aangetoond dat die Rijnlandroute nodig is. 90% van het verkeer op de Churchilllaan is bestemmingsverkeer. Daar heb je geen nieuwe weg voor nodig. Ondertussen kost dit prestigeproject honderden miljoenen.”


De keus om een weg aan te leggen is echter al gemaakt door oud-gedeputeerde Van Dijk. Maassen: “Als die weg dan persé moet worden aangelegd, dan wil de SP een variant die de mensen in Voorschoten niet zullen horen, zien of ruiken. Op die manier worden het dorp en de natuur het meeste gespaard.”  Naar verwachting maakt het provinciebestuur volgende week bekend aan welke variant het de voorkeur geeft.


 

U bent hier