h

SP zamelt goederen in voor voedselbank

10 december 2011

SP zamelt goederen in voor voedselbank

De voedselbank Voorschoten kampt al enige tijd met een tekort aan goederen. Als gevolg van de crisis melden zich steeds meer mensen aan bij de voedselbank, terwijl winkels minder restpartijen kunnen schenken. Daarom zamelt de SP Voorschoten op 17 en 18 december goederen in voor de voedselbank. “Juist in tijden van crisis is de voedselbank hard nodig,” stelt SP-voorzitter Erik Maassen.

“Door het gure bezuinigingsbeleid van de regering komen steeds meer mensen in de problemen. Het aantal mensen dat in Nederland onder de armoedegrens leeft is al 1 miljoen, en stijgt nog verder. De SP vindt dat deze mensen ondersteund moeten worden. Als de regering hen aan alle kanten kort, moeten ze tenminste nog bij de voedselbank terecht kunnen.” De SP heeft signalen ontvangen dat de voedselbank Voorschoten de toeloop niet meer aan kan. Maassen: “Wij kennen cliënten van de voedselbank aan wie gevraagd is om de ondersteuning te stoppen om anderen te kunnen helpen. De situatie is echt nijpend.” Op zaterdag 17 december staat de SP van 11.00 uur tot 17.00 uur in de Albert Heijn. Op zondag 18 december staat de SP van 16.00 uur tot 18.00 uur in de C1000. De SP geeft alle geïnteresseerde klanten van de winkels een boodschappenlijstje met artikelen die de voedselbank goed kan gebruiken.

U bent hier