h

Straatvoetbaltoernooi: klein, maar zeer geslaagd!

5 juli 2011

Straatvoetbaltoernooi: klein, maar zeer geslaagd!

Ongeveer twintig kinderen uit voornamelijk de Vlietwijk hebben meegedaan aan het straatvoetbaltoernooi van de SP afdeling Voorschoten. Veel kinderen waren helaas op vakantie, waardoor het toernooi wat kleiner was van opzet dan gepland, maar daardoor niet minder geslaagd. De deelnemende kinderen hebben fanatiek gevoetbald, aangemoedigd door vele enthousiaste ouders en broertjes en zusjes.

Helaas waren er op het trapveld veel glasscherven te vinden, welke eerst aan de kant zijn geveegd. 'Het is hier elke maandag raak', aldus enkele ouders die in de buurt wonen. 'Er zitten hangjongeren in het bushokje naast het veld, wat op zich niet erg is want je hebt geen last van ze. Maar omdat de gemeente een hele kleine prullenbak heeft opgehangen - die er notabene alleen in de zomermaanden hangt omdat het dan volgens de gemeente het 'seizoen' is - ligt er steeds glas en andere troep op het veld.' Buurtbewoners vegen dit regelmatig op. 'Een tijdje geleden lagen er zelfs injectienaalden op het veldje', aldus een van de ouders. Op onderstaande foto's is te zien hoeveel glas er bijeen is geveegd, en hoe 'functioneel' de door de gemeente geplaatste prullenbak is. We vinden het jammer dat de gemeente op deze manier niet meewerkt aan het veilig  houden van het trapveld.

 

U bent hier