h

Plantsoenonderhoud te duur?

8 juni 2013

Plantsoenonderhoud te duur?

Eindelijk is het lekker weer. Iedereen zit lekker buiten, in de tuin of in een van de vele parkjes die Voorschoten rijk is. Iedereen die een tuin heeft weet wel dat die tuin wel wat onderhoud vereist. Het zit toch een stuk lekkerder als je tuin een beetje op orde is.

 

De gemeente denkt daar kennelijk anders over. Dit plantsoentje kwam ik vandaag tegen in Boschgeest.

 

Een paar jaar geleden stonden hier speeltoestellen. Zonder overleg met de buurt besloot de gemeente om de speeltoestellen te vervangen door bakken met struiken. De precieze reden is me nooit duidelijk geworden. Die bakken met struiken worden erg slecht onderhouden. Daar kan je voor kiezen. Lekker goedkoop. Maar lekker zitten is in dit parkje onmogelijk.

 

En het is niet het enige bankje in Voorschoten dat totaal onbruikbaar is door slecht groenbeheer. Dit bankje kwam ik twee straten verderop tegen.

 

De SP wil Voorschoten graag groen houden. Het mag zelfs weer wat groener worden, om de bouwwoede van de afgelopen jaren te compenseren. Maar dit lijkt me niet de manier om dat voor elkaar te krijgen.

 

De gemeentelijke bezuinigingen zijn klaarblijkelijk ook in het groenonderhoud doorgevoerd. Maar door het onderhoud zo te laten verslonzen, verslonst ook de aanblik van de buurt. En rommel trekt rommel aan. Door het onkruid te laten woekeren, staat de gemeente toe dat de leefbaarheid van ons dorp achteruit kachelt. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier