h

Geld genoeg?

17 mei 2013

Geld genoeg?

 

Gisteren sprak de gemeenteraad over een voorstel om bij de toegangswegen van Voorschoten camera’s op te hangen. Burgemeester en wethouders leek dit een goed idee om het aantal inbraken in Voorschoten in te dammen. Natuurlijk moet er iets gebeuren tegen de inbraakgolf, maar dit voorstel was om meerdere redenen niet verstandig:

  • Er is geen greintje bewijs dat het werkt
  • Het gaat om een pilotproject, misschien zijn de camera’s snel overbodig. Wat dan?
  •  De camera kijkt alleen naar het kenteken, niet naar de inzittenden van de auto
  • De privacy van iedereen die Voorschoten in of uit rijdt wordt keer op keer geschonden.
  • De zes camera’s kosten 25.000 euro per jaar.

 

Het voorstel werd afgeschoten door de gemeenteraad. Maar omdat de VVD zo graag deze camera’s wil beloofde ONS alvast de volgende keer wel met een aangepast voorstel in te stemmen. Ook burgemeester Staatsen toonde zich voorstander van de camera’s. Het meest opmerkelijke argument dat hij gebruikte: “Het geld is er toch.”

PARDON?

Een paar maanden geleden moest er drastisch worden bezuinigd omdat de bodem van de schatkist bereikt was. De provincie stond aan de deur te dreigen met financieel toezicht. Jongerencentrum de Basement werd gesloten, waarna direct klachten over jongerenoverlast kwamen. Zwembad het Wedde moest 50.000 euro per jaar inleveren, waardoor de kaartjes duurder zullen worden. De bibliotheek moest 75.000 euro per jaar inleveren. En nu is er 25.000 euro per jaar beschikbaar voor een pilotproject waarvan niemand weet of het zin heeft? Want “het geld is er toch”?

 

ONS en VVD hebben duidelijk geen geld over voor nuttige voorzieningen, maar wel voor stoere camera’s waarmee ze de blits kunnen maken in Holland-Rijnland. Of ben ik nu te cynisch?

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier